Gemini aylık 350 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Google’ın bir yapay zekası olan Gemini, Mart 2025 itibarıyla dünya çapında aylık 350 milyon, günlük ise 35 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda. Bu veriler, ABD federal mahkemesinin Google’ın arama pazarındaki hakimiyetine ilişkin çözüm önerilerini değerlendirdiği devam eden Google Search antitröst davasının bir parçası olarak ön plana çıktı.

Gemini, rakiplerine göre geride kalmış durumda

Ekim 2024’te Gemini’nin günlük kullanıcı sayısı 9 milyon, aylık ise 90 milyon seviyesindeydi. Mart 2025 itibarıyla ortaya çıkan sonuçlar, önemli bir büyümeyi yansıtıyor. Ancak, yine de Google’ın yapay zekası rakip platformlardan oldukça geride kalmaya devam ediyor. Örneğin, ChatGPT’nin haftalık aktif kullanıcı sayısı 400 milyonu aştı. Meta AI ise Eylül 2024 itibarıyla aylık 500 milyon kullanıcıya yaklaşmış durumda.

Üretken yapay zeka, hesaplama maliyetleri yüksek olduğundan yapay zeka şirketleri, kullanıcılarından elde ettikleri kadar parayı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Örneğin, OpenAI, aylık 200 dolarlık bir abonelik katmanında dahi zarar ettiğini açıklamıştı. Google, Gemini aboneliklerinden ne kadar gelir elde ettiğini açıklamış olsa da ne kadar zarara uğradığı hakkında net bilgi vermiyor.

Related Posts

‘Grok’ tartışması yapay zekadaki gizli tehlikeyi yeniden akıllara getirdi

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu yapay zeka şirketi xAI’ın sohbet robotu Grok’un, güncellemenin ardından kullanıcılara verdiği “filtresiz” cevaplar, yapay zekanın makul ve gerçek sonuçlar yerine kullanıcılara bazı bakış açıları yüklemeye çalışarak “siyasi zehirlenmeye” yol açtığı yorumlarını gündeme getirdi.

Musk’ın yapay zekası Grok, aşırı sağcı yanıtlarıyla gündemde

Elon Musk’ın sahibi olduğu yapay zekâ aracı Grok, son güncellemelerin ardından verdiği tartışmalı yanıtlarla yeniden gündeme geldi. Grok’un antisemitik söylemleri ve aşırı sağcı ifadeleri hem kullanıcılar hem de uzmanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Bilim adamları uyardı: Dünya’nın en kısa günü yaklaşıyor

Bilim adamları tarihin en kısa gününün haftalar içinde yaşanabileceği uyarısında bulundu.

CERN’de tarihi deney: Bu iki madde ilk kez çarpıştırılıyor! Peki ama neden?

CERN’de bulunan dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısında, tarihte ilk kez Proton ve Oksijen çarpıştırıldı. Yeni çarpışmayla başlayan bu sürecin evrenin sırlarına ışık tutması bekleniyor.

Füzyonun sınavı! Reaktörlerde enerji sınırını aşmak

Füzyon enerjisi, insanlığın enerji ihtiyacını karşılamak için yıldızların gücünü yeryüzüne taşımayı hedefleyen çığır açıcı bir teknoloji olarak bilim dünyasının gündeminde. Güneşin ve yıldızların enerji kaynağı olan füzyon reaksiyonları, iki hafif …

57 yıldır ölü olan NASA uydusu Dünya’ya gizemli bir sinyal gönderiyor

Sadece üç yıl görev süresi olan ve 57 yıldır kullanılmayan Relay-2 uydusundan gelen ve sadece 30 nanosaniye süren güçlü radyo sinyalleri kafaları karıştırdı.