Fatih Altaylı’dan İsrail-Hamas savaşı yorumu: Türkiye inşallah bu riskin farkındadır

Gazeteci Fatih Altaylı, dün Gazze’deki hastaneye yapılan ve en az 500 sivilin ölümüne neden olan saldırıya ilişkin olarak, “Bu bombayı kim atmışsa, hatta daha öncesinde Hamas’ı İsrail’e kim saldırtmışsa çok önemli bir stratejik akla sahip olmalı.” değerlendirmesini yaptı. Altaylı, Türkiye’nin de bu gelişmelerden etkileneceğini belirtti. 

Altaylı, Gazze’deki hastaneye yapılan saldırıyı “büyük insanlık suçu” olduğunu ifade ettiği kendi internet sitesinde kaleme aldığı yazıda, Türkiye’nin de bu gelişmelerden etkileneceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Gazze’de bu denli insanlık dışı bir olayın meydana gelmesi, sadece bölgede değil, dünyanın her yerinde ama özellikle de Avrupa’da, Müslüman göçmenlerin yüksek sayılara ulaştığı Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika ve hatta İngiltere gibi ülkelerde de ciddi bir tansiyon artışına neden olacak, siyaseti yeniden şekillendirecek.

Hastane bombalaması bu ülkelerdeki radikal İslamcı grupların yanı sıra, pek de radikal olmayan Müslümanları da öfkelendiren ve tepkisiz kalamayacakları bir olay.

Bu ülkelerde Müslüman gruplar çok ciddi tepki gösterecek, muhtemelen önemli toplumsal olaylara neden olacaklar.

Bu ülkelerde yeni bir çatışma ortamı oluşacak ve yeni fay hatları ortaya çıkacak.

Bunun yaratacağı toplumsal huzursuzluk, pandemi sonrasının ekonomik sıkıntıları ile de birleşecek ve çok doğal bir sonuç olarak bu ülkelerdeki ırkçılığı, yabancı düşmanlığını arttıracak.

Zaten güçlenmekte olan aşırı sağ partileri daha da güçlendirecek, bunları iktidar yolunu daha hızlandırılmış biçimde açacak.

Tek bir bomba ile dünya siyasetinde çok önemli bir değişimin önü açılmış olacak.

Bu bombayı kim atmışsa, hatta daha öncesinde Hamas’ı İsrail’e kim saldırtmışsa çok önemli bir stratejik akla sahip olmalı.

Milyonlarca kim olduğu belirsiz mültecisi ile Türkiye’de bu gelişme karşısında risk altındaki ülkelerden biridir.

İnşallah bu riskin de farkındadır.”

TIKLAYIN – CANLI BLOG | İsrail, Gazze’de hastane vurdu; taraflar birbirini suçlarken Gazze yüzlerce ölümün yasını tutuyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir