Murat Yetkin: CHP’nin kadın adaylar sınavı

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 31 Mart yerel seçimlerinin CHP açısından önceliğinin, özellikle İstanbul ve Ankara olmak üzere, elindeki belediyeleri kaptırmamak olduğunu belirterek, “Ancak bir de özgürlükçü ve eşitlikçi bakışla ilkesel düzeyde bir sınavı olacak yeni Genel Başkanı Özgür Özel yönetimindeki CHP’nin; o da kadın adaylar sınavı.
Özel, seçildiği günden itibaren kadınların ve gençlerin siyasette daha önde yer alacağı sözü veriyor. Mesaj doğru ama kendisinden önceki CHP liderleri, Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal da kadın ve gençlere aynı sözü veriyordu. Oysa 2023 milletvekili seçimlerinde CHP kadın adaylara yeterince yer vermedi ve bunda Millet İttifakı ortaklarına verilen 39 vekilliğin etkisi oldu” diye yazdı.

Siyasetin sadece emekli bürokratların, avukatların, müteahhitlerin uğraşacağı bir iş olmaktan çıkarılması gerektiğini kaydeden Yetkin, “İşçi, memur, sendikacı, öğretmen adayları öne çıkartmak da sosyal demokrat iddiası olan bir partinin demokratik görevi olmalı. Değişim sloganıyla yola çıkan ve kadın ağırlığı ve gençleştirme iddiasını parti yönetiminde göstermeye başlayan Özel’in bu ölçütleri aday seçiminde de öne çıkarması beklenir.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir