Spotify Türkiye için acele etmiyor

Spotify, Yapay Zekâ Destekli Çalma Listesi Özelliğini Dünya Geneline Sunuyor

Müzik akış platformu Spotify, son duyurusunda yapay zekâ destekli çalma listesi özelliğini Afrika, Asya, Avrupa ve Karayipler’e kadar olan 50’den fazla ülkeye kullanıma sunduğunu açıkladı.

Android ve iOS cihazlarında beta olarak sunulan bu yenilikçi özellik sayesinde, kullanıcılar yazdıkları komutlara göre özelleştirilmiş çalma listeleri oluşturabiliyorlar. Örneğin, “Beni motive edecek antrenman müzikleri” gibi bir komut verildiğinde, yapay zekâlı araç bu talebe uygun bir liste hazırlıyor.

Komutlar arasında müzik türü, dönemi, renkleri, emojileri ve hatta film karakterlerini belirtmek de mümkün. Spotify, bu özelliği ilk kez 2024 yılında Premium abonelerine Birleşik Krallık ve Avustralya’da sunmuştu. Daha sonra ABD, Kanada, İrlanda ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde kullanıma açmıştı.

Yeni duyuru ile birlikte, bu özellik artık 50’den fazla ülkeye ulaşmış durumda. Bu ülkeler arasında Antigua ve Barbuda, Jamaika, Güney Afrika, Filipinler, Tanzanya gibi ülkeler de bulunuyor.

Önümüzdeki dönemde, Spotify’un yapay zekâ destekli çalma listesi özelliğinin Türkiye pazarına da giriş yapması merak konusu. Müzikseverler, bu yenilikçi özelliği heyecanla bekliyor olacaklar.

Related Posts

‘Grok’ tartışması yapay zekadaki gizli tehlikeyi yeniden akıllara getirdi

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu yapay zeka şirketi xAI’ın sohbet robotu Grok’un, güncellemenin ardından kullanıcılara verdiği “filtresiz” cevaplar, yapay zekanın makul ve gerçek sonuçlar yerine kullanıcılara bazı bakış açıları yüklemeye çalışarak “siyasi zehirlenmeye” yol açtığı yorumlarını gündeme getirdi.

Musk’ın yapay zekası Grok, aşırı sağcı yanıtlarıyla gündemde

Elon Musk’ın sahibi olduğu yapay zekâ aracı Grok, son güncellemelerin ardından verdiği tartışmalı yanıtlarla yeniden gündeme geldi. Grok’un antisemitik söylemleri ve aşırı sağcı ifadeleri hem kullanıcılar hem de uzmanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Bilim adamları uyardı: Dünya’nın en kısa günü yaklaşıyor

Bilim adamları tarihin en kısa gününün haftalar içinde yaşanabileceği uyarısında bulundu.

CERN’de tarihi deney: Bu iki madde ilk kez çarpıştırılıyor! Peki ama neden?

CERN’de bulunan dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısında, tarihte ilk kez Proton ve Oksijen çarpıştırıldı. Yeni çarpışmayla başlayan bu sürecin evrenin sırlarına ışık tutması bekleniyor.

Füzyonun sınavı! Reaktörlerde enerji sınırını aşmak

Füzyon enerjisi, insanlığın enerji ihtiyacını karşılamak için yıldızların gücünü yeryüzüne taşımayı hedefleyen çığır açıcı bir teknoloji olarak bilim dünyasının gündeminde. Güneşin ve yıldızların enerji kaynağı olan füzyon reaksiyonları, iki hafif …

57 yıldır ölü olan NASA uydusu Dünya’ya gizemli bir sinyal gönderiyor

Sadece üç yıl görev süresi olan ve 57 yıldır kullanılmayan Relay-2 uydusundan gelen ve sadece 30 nanosaniye süren güçlü radyo sinyalleri kafaları karıştırdı.