Tarihî miras Karahantepe’nin kazı alanı için koruma çatısı inşa ediliyor

Şanlıurfa’da Geleceğe Miras Projesiyle Karahantepe Koruma Altında!

Şanlıurfa’da insanlık tarihine ışık tutan Karahantepe, artık daha güçlü bir şekilde korunacak. Geleceğe Miras Projesi kapsamında, kazı alanını koruma çatısı ile buluşturacaklar. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kazı alanını koruma altına alarak binyılların izlerini geleceğe taşıyacaklarını açıkladı.

Bakan Ersoy’un konuya ilişkin paylaşımı ise şu şekilde:

Karahantepe: Geçmişi Korumak, Geleceğe Taşımak… Binlerce yıl öncesine dayanan miras… Taşlara kazınmış hikâyelerin sessiz tanıkları olarak insanlık tarihine ışık tutan Karahantepe…

Karahantepe’de Gerçeğe Miras Projesi ile büyük bir adım atılıyor! Kazı alanı, koruma çatısı ile buluşturularak binyılların izleri geleceğe taşınıyor.

5 bin metrekarelik alan artık doğal yapısını bozmadan korunacak.

Estetik ve işlevsel bir şekilde tasarlanan koruma çatısı, araziye organik bir bütünlük sunacak.

Doğal havalandırmaya imkân tanıyan açıklıklar ve azaltılmış kolon sayısıyla mükemmel bir yapı!

Karahantepe, insanlığın ortak mirası… Ve biz, bu mirası gelecek nesillere taşıma kararlılığını gösteriyoruz!

5 bin metrekarelik alan koruma altında

M.Ö. 9. binyıla tarihlenen ve önemli buluntulara ev sahipliği yapan Karahantepe’de, insan ve hayvan heykelleriyle süslenmiş birçok kamusal yapı gün yüzüne çıkarıldı.

Geçtiğimiz yaz aylarında keşfedilen yabani eşek figürü, bölgenin tarihî önemini bir kez daha vurguladı.

Devam eden kazı çalışmalarıyla açığa çıkarılan 5 bin metrekarelik alan, bu yeni proje ile tamamen koruma altına alınacak.

Tarihî dokuya uyumlu, modern koruma çatısı

Koruma çatısı, doğal dokuya zarar vermeden alanın korunmasını sağlayacak şekilde tasarlandı.

Dalgalı formuyla araziye organik bir uyum sağlayan proje, iç mekân konforunu artırmak için doğal havalandırma sağlayan açıklıklar içermektedir.

Kolon sayısını minimum düzeye indiren modüler yapı, kazı alanının karakteristik yapısını korurken gelecekte yapılacak çalışmalara genişleme imkânı sunmaktadır.

Related Posts

“Abi” dizisi geliyor: Kenan İmirzalıoğlu ekranlara dönecek

“Abi” dizisi geliyor: Kenan İmirzalıoğlu ekranlara dönecek

Kabotaj Bayramı nedir, ne zaman? 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajları 2025!

Türkiye’nin denizlerdeki bağımsızlığının ve egemenliğinin sembolü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, 2025 yılında 99. kez büyük bir coşkuyla kutlanıyor! 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türk karasularında tam bağımsızlık kazanılan bu özel gün, Mavi Vatan’ın gücünü ve denizciliğin önemini bir kez daha hatırlatıyor. Sosyal medyada paylaşılmak üzere hazırlanan en güzel, resimli ve anlamlı 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajları ile bu gurur dolu günü sevdiklerinizle kutlayın. İşte 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajları 2025!

Şeytan Marka Giyer 2 filminin çekimleri başladı

Şeytan Marka Giyer 2 filminin çekimleri başladı

AÖF YAZ OKULU 2025 KAYIT TARİHLERİ ||Anadolu AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? AÖF yaz okulu 2025 kayıt ne zaman?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu kayıtları, öğrenciler tarafından takip ediliyor. Belirlenen tarihten sonra mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemi yapılmayacaktır. Yaz okulu kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2024-2025 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder. Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından yapılacaktır. Dersler bittikten sonra AÖF yaz okulu sınavları ağustos ayında yapılacak. Peki, Anadolu AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? AÖF yaz okulu 2025 kayıt ne zaman? İşte, AÖF yaz okulu 2025 kayıt tarihi…

İSKİ baraj doluluk oranları 28 Haziran 2025 güncel | İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar oldu, su seviyesi yüzde kaç? Su seviyesi düşüşe geçti!

İstanbul baraj doluluk oranları İSKİ güncel verileri 28 Haziran 2025 belli oldu. İlkbahar yağmurlarının etkisiyle nisan ayında yüzde 81,23’e kadar çıkan barajlardaki doluluk oranı, son günlerde hava sıcaklığının artmasıyla düşüşe geçti. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (İSKİ) verilerine göre 28 Haziran tarihinde, Ömerli Barajı’nda doluluk oranı yüzde 74, Elmalı Barajı’nda yüzde 81.94 oldu. İSKİ istatistiklerine göre, 21 Haziran’da baraj doluluk oranları 2015’te yüzde 88,45, 2016’da yüzde 73,95, 2017’de yüzde 79,35, 2018’de yüzde 81,76, 2019’da yüzde 81,73, 2020’de yüzde 64,90, 2021’de yüzde 74,98, 2022’de yüzde 76,04, 2023’te yüzde 45,60, 2024’te yüzde 73,15 ve 2025’te yüzde 69,84 olarak kaydedilmişti. Peki, bugün barajlarda doluluk oranı ne kadar? İstanbul barajlarında su seviyesi yüzde kaç? İşte, 28 Haziran 2025 İstanbul baraj doluluk oranları son durum.

YKS gözetmen ücreti ne zaman yatacak? YKS görevli ücretleri ne kadar?

ÖSYM YKS görevli ücretleri ne zaman yatacak 2025, gerçekleştirilen YKS sınavı ardından merak konusu oldu. Peki, YKS gözetmen ücreti ne zaman yatacak? YKS görevli ücretleri ne kadar?