Tarsus Doğa Parkı’nda 2023 yılı yoğun geçti

Ağaçlar ve bitkilerle çevrili alanı, içinden geçen deresi ve etrafını saran Berdan Barajı ile doğal bir yaşam alanı olan Tarsus Doğa Parkı, bünyesinde bulunan hayvanlarla yine ilgi odağı. Farklı illerden de ziyaretçi sayısı fazla olan park, hareketli bir yıl geçirdi.

Farklı şehirlerde bulunan hayvanat bahçelerinden bazı farklı türleri de bünyesine kazandıran Tarsus Doğa Parkı’nda 2023 yılı içinde en çok doğum da toynaklı gurubunda oldu. Yeni doğum ve transferlerle popülasyon sayısı 2 bin 700’e çıkan Tarsus Doğa Parkı’nda, yaban hayatında yaralanan 273 hayvan da tedavi edildi.

“400 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADIK”

Tarsus Doğa Parkı’nda biyolog olarak görev yapan Yılmaz Ölmez, “2023 yılı bizim için hem ziyaretçi hem de hayvan sirkülasyonu bakımından çok hareketli geçti. 400 bin ziyaretçi sayısına ulaştık” dedi.

Tarsus Doğa Parkı’nda hayvan çeşitliliğini artırdıklarını belirten Ölmez, “Erkek aslan dişi, zebra, erkek lama, ceylan, kuş türleri gibi hayvanları diğer hayvanat bahçeleriyle değişim yaparak buradaki tür ve çeşitliliği fazlalaştırdık. Bünyemizde 69 tür barındırıyoruz. Bu değişimlerle 2 bin 700 bireye kadar çıkmış olduk” diye konuştu.

“LEYLEKLER YAŞAM ALANI OLARAK BURAYI SEÇİYOR”

Tedavi edilen ve uçabilecek durumda olan bazı leyleklerin ise kendi isteğiyle göç etmediğini ve yaşam alanı olarak Tarsus Doğa Parkı’nı seçtiğini belirten Ölmez, “Bunlar tekrar göç etmeyi istemiyor. Çünkü hava olarak ılıman, su kenarı, yiyecek var, barınma var. O yüzden göç etmeyip kışı burada geçiriyorlar” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir