Taylor Swift’in büyük turnesinin Britanya ayağı, Merkez Bankası’nın faiz kararını etkileyebilir

Ünlü ABD’li şarkıcı Taylor Swift’in rekor kıran Eras Turu’nun Britanya ayağının Merkez Bankası’nın faiz kararını etkileyeceği iddia edildi.

Biletleri hızla tükenen turne boyunca İngiliz seyircilerin milyonlarca sterlin harcaması bekleniyor. Bu durumun da Britanya Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadelede konusunda faiz indirimi kararı almasını etkileyeceği konuşuluyor.

Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift’in Britanya turnesi bu ayın başında İskoçya’da başlamıştı. Swift ayrıca bu ayın sonlarında Cardiff, Galler ve Londra’da da sahne alacak.

CNBC haberine göre yüz binlerce “Swiftie”, turnesinde sevilen şarkıcıya eşlik etmek için için yaz aylarında konserlerin verileceği alanlara akın edecek.

Yatırım bankası TD Securities’e göre konserler nedeniyle hayranların yapacağı harcamalar ve bu harcamaların oluşturacağı enflasyon, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) Eylül ayında vereceği olası bir faiz indirimi kararını ertelemek için yeterli olabilir.

“Hayranların ilgisi otel fiyatlarını etkiledi”

Bankanın makro stratejisti Lucas Krishan ve küresel makro strateji başkanı James Rossiter, “Hala Ağustos ayında BoE’den faiz indirimi bekliyoruz, ancak o aya ait enflasyon verileri MPC’yi (Para Politikası Komitesi) Eylül ayında beklemeye alabilir” dedi.

Swift’in turnesine değinen Krishan ve Rossiter, “O zaman otel fiyatlarındaki bir artış önemli olabilir ve hizmet enflasyonuna geçici olarak 30 baz puan kadar katkı sağlayabilir” diye ekledi.

TD Securities, son verilerin Swift’in konser vereceği yerlerdeki otel fiyatlarının normalden fazla arttığına dikkat çekti.

Ünlü İngiliz bankası Barclays ise Britanya turunun tamamının İngiliz ekonomisine tahmini olarak 1 milyar sterlin katkı sağlayabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir