Uzmanı uyardı: Nefes darlığı ve çarpıntı kalp kapaklarındaki sorunun belirtisi olabilir

Kalp Kapak Hastalıkları ve Önemleri

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, son yıllarda kalp kapak hastalıklarının artış gösterdiğini belirtti. Bu artışın en önemli nedeninin toplumun yaşlanması ve beklenen yaşam süresinin uzaması olduğunu vurgulayan İsbir, hastalığın belirtileri arasında nefes darlığı ve kalp ritim bozukluğunun olduğunu söyledi. Ancak, bu belirtilerin yeterince dikkate alınmadığını ve tanınmadığını da ekledi.

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nden Prof. Dr. Selim İsbir, kapak hastalıklarının görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade ederek, hastalığın erken teşhis edilmemesi durumunda hem sağlık hem de ekonomik sorunlara neden olabileceğini vurguladı. Türkiye’de her yıl binlerce insanın bu hastalıklar nedeniyle tedavi görmek zorunda kaldığını belirtti.

Beklenen Yaşam Süresinin Uzaması ve Hastalık

Prof. Dr. Selim İsbir, yaşam süresinin uzamasıyla birlikte kalp kapak hastalıklarının daha da önem kazandığını söyledi. Özellikle 75 yaş ve üstü kişilerde bu hastalığın yaygınlığının arttığını belirten İsbir, hastalığın sosyal ve ekonomik hayata da olumsuz etkileri olduğunu dile getirdi. Mitral ve aort kapaklarının yaşa bağlı kireçlenmeye çok müsait olduğunu belirten İsbir, kalp kapak hastalıklarının prognoz açısından birçok kanser türünden daha ciddi olduğunu belirtti.

Erken Tanı ve Tedavi Önemli

Prof. Dr. Selim İsbir, hastalığın belirtileri arasında göğüs ağrısı, nefes alamama hissi, çarpıntı gibi durumların olduğunu ve bu durumların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Nefes darlığı ve düzensiz kalp atımlarının belirtilere eklenmesi durumunda mutlaka hekime başvurulması gerektiğini ifade etti. Erken tanı konulması durumunda hastalığın tedavi edilebilir olduğunu belirten İsbir, tedavi yönteminin hastanın durumuna göre belirleneceğini söyledi.

İsbir, kasıktan kapak değişimi gibi yeni tedavi yöntemlerinin de başarılı sonuçlar verdiğini ifade ederek, hastaların ameliyat sonrası enfeksiyon ve kanama risklerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Related Posts

Sağlıklı yaşamın anahtarı! Mevsim geçişleri bağırsak mikrobiyotasını nasıl etkiliyor?

Bağırsak mikrobiyotasının, mevsimsel çevre değişikliklerine ve diyet farklılıklarına duyarlı olduğunun söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, mevsim geçişinde ortaya çıkabilecek sorunları anlattı.

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Bebekle kurulan bağ, dünyasını şekillendiriyor! ‘Anne kendine iyi bakmalı’

Anne ile bebek arasındaki duygusal bağın, yaşamın ilk anlarından itibaren bebeğin dünyayı nasıl algılayacağını belirlediğini aktaran Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, söz konusu ilginin bebeğin duygusal gelişimi ve dünyayı algılayış biçimi üzerinde nasıl etkileri olabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor! 8 haftayı geçerse destek şart

Deprem tahminleriyle ilgili kamuoyunda yapılan çelişkili açıklamaları eleştiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplumda yaşanan korku ve kaygı duyguları ile deprem psikolojisi konusunu değerlendirdi.

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir