Xiaomi’nin katlanabilir telefonuna dair tüm detaylar belli oldu

Xiaomi, Mart 2021’de katlanabilir telefon pazarına Mi Mix Fold ile giriş yaptı, ancak henüz bir flip telefon çıkarmadı. Geçen yılın Ocak ayından bu yana, Xiaomi’nin bir flip cihaz geliştirdiği söyleniyor. Şimdi, Xiaomi Mix Flip adını taşıyan bu yeni telefon, Çin’in 3C sertifikası gibi önemli onay süreçlerinden geçerken piyasaya sürülmeye yaklaşıyor gibi görünüyor. İşte bu flip telefondan beklenenler:

Xiaomi Mix Flip‘in neye benzeyeceği hakkında marka tarafından bir açıklama yapılmadı, ancak yakın zamanda sızdırılan bir görüntü, büyük bir kapak ekranı ve üzerinde dikdörtgen bir kamera adası bulunan telefonun iki kamera kesiti olacağını doğruladı. Ana ekranın çok ince çerçevelere sahip olacağı söyleniyor, ancak ekranın detaylı özellikleri henüz bilinmiyor. Yine de, ekranın 1.5K çözünürlüğe sahip olabileceği söylentileri var. Menteşe konusunda ise Xiaomi‘nin Mix Fold 3‘te kullandığı teknolojiyi kullanarak 500.000’den fazla katlanmaya dayanacak bir yapı sunması bekleniyor.

Mix Flip‘in Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile geleceği ilk raporlar arasında yer aldı ve bu, markanın premium Mix Fold 3‘te de bu çipi kullanması nedeniyle mantıklıydı. Ancak, Xiaomi‘nin Mix Flip‘te Snapdragon 8 Gen 3 çipi sunacağı belirtiliyor. Bu çipin LPDDR5x RAM ve UFS 4.0 depolama ile birlikte gelmesi bekleniyor, bu da Xiaomi’nin bu yeni flip telefonunda herhangi bir eksiklik yapmayacağını gösteriyor.

Xiaomi’nin ilk katlanabilir telefonuna dair tüm detaylar belli oldu

Mix Flip‘in kamera kurulumunda Sony’nin Light Hunter 800 sensörüne sahip 50MP ana kamera ve Omnivision OV60A sensörüne sahip 60MP 2X optik zoom kamera bulunacak. Bu sensörler tam olarak amiral gemisi seviyesinde olmasa da, oldukça kaliteli sensörler olarak kabul ediliyor. Ayrıca, sızdırılan görüntüde Leica logosunun bulunması, ünlü Alman kamera şirketinin Mix Flip’in kamera sistemini optimize etmek ve iyileştirmek için çalıştığını gösteriyor.

Xiaomi‘nin Mix Flip‘e 4.800mAh veya 4.900mAh batarya koymayı planladığı bildiriliyor. Karşılaştırma yapıldığında, Galaxy Z Flip 3.700mAh, Oppo Find N3 Flip 4.300mAh ve Vivo X Flip 4.400mAh bataryalara sahip. Bu, Mix Flip‘in biraz daha uzun bir batarya ömrü sunabileceğini gösteriyor, ancak bu farkın güçlü çip nedeniyle çok belirgin olmayabileceği düşünülüyor. Ayrıca, 3C sertifikası, Mix Flip’in 67W hızlı şarj desteği sunacağını doğruladı, bu da diğer flip telefonlara göre daha yüksek bir hız sunacağı anlamına geliyor.

Son olarak, duyumcu DCS, Xiaomi Mix Flip‘in uydu bağlantısı sunacağını rapor etti. Bu nedenle cihazın, uydu üzerinden iki yönlü mesajlaşma ve acil durumlarda SOS sinyalleri gönderme yeteneği sunması bekleniyor. Bu yeni flip telefonun Xiaomi’nin diğer modellerine göre birçok yenilik getirmesi ve kullanıcılar için çekici bir seçenek olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir