Fatih Portakal en düşük emekli maaşını açıkladı. Kulağına fısıldadılar

Milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı emekli maaşının Temmuz ayında ne kadar olacağında. Yaptığı açıklamalarla sık sık gündem olan gazeteci Fatih Portakal, emekli zammı ile ilgili YouTube kanalından paylaştığı videoda önemli açıklamalarda bulundu.

Aşağı yukarı Türkiye’de 15 milyon emekli olduğunu belirten Portakal, emekli, ölüm aylığı, dul ve yetim aylığı alanların temmuzu beklediğini, 1 Temmuz olduğunda bu insanların maaşlarının zamlı yatacağını ifade etti.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emeklinin temmuz ayında enflasyon farkını beklediğini ifade eden Portakal, enflasyonun Yüzde 25 civarında olacağını belirterek,“’Refah payı da buna eklenecek mi?’ veya ‘Kök maaş uygulaması da bunun içerisinde olacak mı?’ Benim kulağıma gelenler yüzde 25’in üstünde bir refah payının olmayacağı yönünde” ifadelerini kullandı.

Portakal, refah payı verdiklerini düşündüğümüzde ise 25 olan enflasyon oranına yüzde 5 refah payı ekleneceğini belirterek, vatandaşlara her ihtimale karşı hesaplarını yüzde 25 üzerinden yapmaları gerektiğini söyledi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Refah payının olmayacağını tahmin ettiğini belirten Portakal, konuştuğu kişilerin kendisine söylediğini iddia etti. İkinci bir merak edilen konunun ‘En düşük maaş ne kadar olacak?’ sorusu olduğunu ifade eden Portakal, emekli maaşının 15 – 16 bin TL’ye yükseleceğinin söylendiğini yüzde 50’lik, yüzde 60’lık bir zamdan bahsedildiğini ama bunun mümkün olmadığını söyledi.

“EMEKLİ MAAŞI EN DÜŞÜK 12 BİN 500, 13 BİN TL CİVARINDA OLACAK”

Emekli maaşının kendisine söylendiğini iddia eden Portakal bu rakamın en düşük 12 bin 500 TL olduğunu, veya en fazla 13 Bin TL’ye çıkacağını söyledi. Portakal, “Bu artık az bir zaman kaldı, bir ay sonra zaten bu netleşmiş olacak. Hele ki Mayıs zammını da öğrendikten sonra bunu daha da net bir şekilde öğreneceğiz ve ne olduğunu da anlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir